De website is tijdelijk 'onder constructie' waardoor het niet mogelijk is om te bestellen. Vragen? Stuur een mail naar hi@framewell.com.Waarom zwarte fotolijsten in elk interieur passen

Elke kamer heeft wat zwarte tonen nodig. Het geeft het oog wat rust én zorgt voor een stabiele basis. Een aantal ribfluwelen zwarte kussen, een kleine side-table óf wat matzwarte lijsten aan de muur. Zwart verenigt alle kleuren die samenkomen en zorgt voor een geheel. Maar waarom past zwart zo goed in elk interieur? En hoe komen zwarte lijsten echt tot hun recht? Wij vragen het de experts.

Een zwarte lijst is als een ‘Little black dress’, een must voor elk type interieur

Waar elke vrouw een klassieke zwarte jurk in haar kast heeft hangen om tijdens een onverwachte evenement goed voor de dag te komen, zo kan elk huis zeker een aantal moderne zwarte lijsten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan modern ingerichte woonkamers. Zwarte lijsten geven hierin net dat beetje elegantie en drama. Daarnaast voegt een zwarte lijst juist een hippe twist aan de wat meer landelijke inrichtingen. Ten onrechte krijgt de kleur zwart vaak het verwijt dat het een kamer kleiner doet lijken. Integendeel: juist de afwisseling tussen licht en donkere accenten geeft een kamer meer ruimte.   

Een fotomuur met zwarte lijsten springt uit het oog, maar vormt toch één geheel

Zwarte lijsten aan de muur kunnen jaren mee, want deze kleur verdwijnt nooit uit de trends. Als het gaat om een losse lijst of fotocollages aan de muur kan het met zwart nooit fout. Onze matzwarte houten lijst is niet voor niets een bestseller. Voor een strak effect, kies je lijsten van hetzelfde formaat en materiaal. Hoe afwisselend de foto's in de lijsten dan ook zijn, het wordt altijd één geheel door de omlijstingen. Durf je wat meer? Ga dan voor verschillende groottes en structuren van lijsten: wissel af qua dikte, diepte én structuur van de lijsten. 

Contrasterende kleuren passen perfect in zwart houten lijsten

Welke soort foto's passen bij zwarte lijsten?

Voor een spannend en opvallend effect gebruik je foto's met veel contrasterende kleuren. Het accent komt dan echt op jouw herinneringen te liggen. Maar ook de lichtere kleuren uit de kleurenwaaier, beige of aarde-achtige tonen, matchen goed met zwart. Dit geeft de muur een wat Scandinavische look. Voor foto's van steden en architectuur of overige foto's met een hele strakke compositie zijn afdrukken in zwart-wit ook heel opvallend, dit zorgt bijna voor een filmachtig effect. 

Bij Framewell lijsten we alle herinneringen in

Of je nu kiest voor kleurige foto's van je droomreis óf voor zwartwit portretten, bij Framewell heb je keuze uit de mooiste lijsten. Ga hier snel zelf aan de slag en #framewhatmatters