5 x hoe je je woonkamer een persoonlijke boost geeft met jouw ingelijste posters

Heb je nog een poster opgerold liggen in de kast? Misschien wel een exemplaar uit je jeugd of een van je favoriete band? Ligt er een gave art-print te ver-stoffen in een koker? Hoog tijd om juist deze items weer nieuw leven in te blazen. Met posters aan de muur maak je je interieur authentiek, persoonlijk én je vertel je je eigen verhaal. Lees verder voor tips om je huis te stylen met posters en prints. 

Zorg dat je voor het inlijsten van een poster kwalitatieve lijsten gebruikt

Gebruik de juiste lijsten

De kwaliteit van de lijsten die je gebruikt hebben veel effect op de uitstraling van je posters. Een lijst met de verkeerde kleur doet de poster geen eer aan. Kies een kleur die past bij de poster in plaats van de kleur van de muren. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de poster één geheel gaat vormen met de lijst (en eventueel de passe-partout). Daarnaast is het ook zonde als een poster nét niet precies past of slecht is afgewerkt. Kies voor op maat gemaakt én hoge kwaliteit, geeft de poster echt de omlijsting die het verdient om een leven lang mee te gaan. 

Het is mooi om een poster in te lijsten met een passe-partout

Met of zonder passe-partout

Om een poster echt op een ‘voetstuk’ te plaatsen is het gaaf om een mooie passe-partout om je poster te leggen. Een passe-partout zorgt ervoor dat de aandacht direct naar je kunstwerk of poster geleid wordt. Het brengt meer diepte, meer contrast en zorgt dat je poster en lijst één geheel vormen. Een beschermende werking heeft het ook, het voorkomt namelijk dat de poster het glaswerk aanraakt. Kies je lijst natuurlijk wel een slag groter dan de poster, zodat de passe-partout hier nog omheen past.

Leuk om een poster op te hangen of over elkaar te plaaten op de grond

Ophangen of neerzetten?

Vind je het zonde om in je net gestucte muur te boren? Dan zet je je ingelijste poster toch gewoon op de grond neer? Een lijst laten steunen tegen de muur is al lang niet meer een teken van ‘luiheid’. Het geeft juist een creatief effect om posters op de grond te plaatsen. Zo breekt het de harde hoeken van de vloer en muur en geeft het daarnaast extra sfeer. Leuk ook om enkele posters af te wisselen met foto’s en deze elkaar te laten overlappen. En, extra handig, je verbergt op deze manier ook nog een lelijk stopcontact of die verfspetters op de muur. 

Ren naar zolder, en start hier met het inlijsten van jouw posters!