Wat is de perfecte hoogte voor het hangen van mijn fotolijsten?

Wij bezitten natuurlijk niet alle kennis van de wereld, maar van lijsten ophangen weten we veel. En dat delen we maar al te graag met jou! Daarom hier enkele tips die jou zullen helpen met het vinden van de perfecte plek voor jouw waardevolle foto’s of favoriete kunst. Of je nu een enkele lijst wilt ophangen óf gaat voor een complete wanddecoratie met onze fotowanden, wij helpen je een handje op weg. 

Uiteraard begint het allemaal met het uitkiezen van de mooiste foto’s, herinneringen of kunst - waarna onze vaklieden in het atelier aan de slag zullen gaan. Na het ontvangen van je lijsten kom je voor de keus te staan: waar kan ik deze het beste ophangen? Op welke hoogte komen ze perfect uit de verf?


TIP #1 - Op ooghoogte

Wij raden aan om je lijst op ongeveer 150-170 cm hoogte te hangen, gemeten van de vloer tot het middelpunt van de lijst. Dit geldt zowel voor enkele lijsten als voor gehele wanddecoraties. Als de lijst komt te hangen in een hal of plek waar mensen voorbij lopen, is ooghoogte ook een goede maatstaf. Musea gebruiken deze truc ook, dus dan moet het wel goed zijn!


Tip #2 - Lijsten boven meubels

Uiteraard hangt de perfecte hoogte van lijsten ook af van wat er allemaal om de decoratie heen staat. Als je je lijsten wilt hangen boven een bed, bank of kast, dan raden we aan om de onderkant van de lijst op ongeveer 20-30 cm van het meubelstuk te hangen. 

Tip #3 - Een hele wand vol!

Als je meerdere lijsten wilt ophangen dan hebben wij het makkelijk voor je gemaakt: je kunt op onze website complete fotowanden sets bestellen. We sturen je een levensgroot ophangschema mee, die het eigenlijk onmogelijk maakt om je lijsten verkeerd te hangen. (Zelfs met twee linkerhanden kan er niets fout gaan).

Wil je toch meer je eigen weg gaan, én een andere creatie maken - dat kan uiteraard ook! Zorg dan wel dat je de fotowand ophangt als één geheel. 

Bovenstaande is uiteraard enkel om je wat op weg te helpen. Er zijn genoeg uitzonderingen mogelijk en je kan het zo uniek maken als je zelf wilt. 

MAAK JOUW LIJST OP MAAT