De website is tijdelijk 'onder constructie' waardoor het niet mogelijk is om te bestellen. Vragen? Stuur een mail naar hi@framewell.com.Vier originele manieren om je huis te decoreren met lijsten

Er zijn vele manieren om je interieur te versieren met ingelijste items. Uiteraard kan je je lijsten aan de muur hangen, zoals bijna iedereen dat doet. Maar een andere aanpak maakt het misschien nog net iets origineler. Hier vier manieren om je lijsten een mooie plek in huis te geven, zonder gaten in de muur te hoeven boren.

Geef een ruimte een persoonlijke muur door lijsten op planken te laten steunen

1. Lijsten steunend op planken aan de muur 

Een smalle plank of lat aan de muur kan fungeren als steunvoet voor fotolijsten. Plaats de planken schuin boven elkaar en wissel af met groottes van lijsten. Ook leuk om de planken te decoreren met andere dierbare items of gave accessoires. Zo krijgt het een speels en avontuurlijk effect. Als je de wens hebt om een meer strakkere muur te maken, kan je op elke plank een aparte lijst zetten met daarin een zwart-wit foto. Dit geeft het een moderne uitstraling. Een geheel met planken geeft daarnaast de muur wat extra diepte en laat je kamer er zelfs wat grote uitzien.  

2. Lijsten in een collectie op de grond

De vloer is de meest veelzijdige plek om lijsten neer te zetten. Elke hoek van je huis kan gebruikt worden. Maak van lijsten in verschillende groottes en vormen een collectie die je uitstalt op de vloer. Het afwisselen in vorm en grootte zorgt voor diepte. Leuk om de lijsten niet allemaal naast elkaar, maar ook een beetje over elkaar heen te zetten, zo creëer je wat diepte. Het geeft ook een meer ruimtelijk effect als de vloer om de lijsten leeg is, anders riskeer je dat het rommelig wordt. Misschien niet de beste optie voor huishoudens met kleine kinderen of loslopende huisdieren.

Fotolijsten laten steunen op een meubelstuk of kruk geeft een speels effect

3. Lijsten steunend op een meubelstuk

Als je de sfeer in je huis wat meer ongedwongen wilt maken is het een goed idee om lijsten te laten steunen op meubelstukken. Een lijst op het dressoir in de gang, of op een lage servieskast in de woonkamer zijn simpele manieren om een kamer een persoonlijke touch te geven. Schuif een plantje voor de hoeken, om te zorgen dat de lijst niet gaat schuiven. In de slaapkamer is het ook een leuk idee om een lijst op een krukje te zetten. Simpel en snel, maar toch fleurt het je interieur op. 

Gebruik lijsten om ruimtes in je huis visueel af te bakenen

4.Gebruik lijsten om ruimtes in je huis te scheiden en af te bakenen

Om je kamers wat groter te doen lijken hang je lijsten in setjes bij elkaar per ruimte. Als je woonkamer zowel je zithoek als de eettafel bevat, kan je met lijsten strak boven de eettafel een andere visuele ‘ruimte’ creëren. 

De lijsten van Framewell ontvang je altijd met een ophanghaak. Daarnaast leveren we een spijker en een schroef mee. Als je je lijst wilt ophangen, heb je dus enkel een hamer of een boor nodig. Maar zoals je ziet zijn er vele verschillende manieren om je huis te stijlen met lijsten én is ophangen er maar één van!