6 tips voor het kiezen van een fotowand die past bij jouw interieur

Wil je jouw woonkamer, keuken, gang of slaapkamer weer eens vernieuwen? Wat leuk! Met een fotowand kan je de ruimte een verfrissende nieuwe look geven. Door te kiezen voor de juiste formaten, stijl, materialen en compositie heb je in no-time een unieke wand. Op welke muur wil jij een fotowand plaatsen?

Wil je die lange muur doorbreken?

Als de woonkamer aan de keuken grenst, kunnen lijsten in verschillende formaten die lange muur doorbreken. Kies altijd voor een aantal grote lijsten in combinatie met wat kleinere lijsten. Dit geeft de ruimte een speelse, open en creatieve look.

Bekijk fotowand Editie

Heb je een hoog plafond en wil je deze beter uit laten komen?
Kies dan voor meerdere lijsten in verschillende formaten in verticale compositie of juist voor enkele boven elkaar geplaatste, hogere lijsten. Maak hierin een keuze voor het formaat van de lijst dat past bij jouw muur en hang deze makkelijk op met onze ophangtekening.

Bekijk fotowand Crescendo

Wil je de woonkamer groter laten ogen?
De woonkamer is de kern van het huis, waar je met je gezin, familie en vrienden de meeste tijd doorbrengt. Om deze kamer ruimtelijker aan te laten voelen zou je kunnen kiezen voor enkele neutrale, hogere lijsten waardoor de lengte van de wand meteen breder lijkt. Het hogere aspect van de lijst geeft een ruimtelijk gevoel, zeker als er je er 2 of 3 naast elkaar kan hangen.

Bekijk fotowand Framewerk
Bekijk fotowand Horizon


Zoek je iets nieuws voor de gang of trapwand?
Maak een persoonlijke statement door je gang of trapwand op te fleuren. De gang is de eerste ruimte waar jij en je gasten binnenkomen. Hoe leuk is het als deze plek een weerspiegeling is van jouw stijl met persoonlijke herinneringen? Dat nodigt gelijk uit om het gesprek te starten. Bijkomend voordeel is dat bij zo’n smallere ruimte met een donkere muur een combinatie van neutrale materialen extra licht aan deze ruimte geven. 

Bekijk fotowand Totem
Bekijk fotowand Motief

Niet zo van de neutrale tinten en heb je een modern interieur? 
Kies dan bijvoorbeeld voor onze zwarte lijsten. Al onze lijsten zijn van zeer hoogwaardige, handgemaakte materialen gemaakt waardoor deze erg goed passen in een moderne inrichting. Met of zonder passe-partout? Zwart/wit foto’s doen het altijd goed in een strakke zwarte lijst met een breed passe-partout. 

Bekijk fotowand Carré
Bekijk fotowand Quartet

Hoe zorg je dat de fotolijsten recht, in balans en in harmonie hangen?
Voorheen was het een grote klus om een fotowand op de juiste hoogte en recht te hangen. Dit hoeft niet meer langer. Framewell helpt je hier graag bij. Geen gedoe meer met het uitmeten van alle lijsten en hoogtes. Bij je bestelling ontvang je een ophangtekening op ware grootte. De ophangtekening hoef je enkel waterpas op te hangen. Een boormachine of hamer pakken waarmee je op de juiste plekken je haakjes ophangt. Let goed op dat je de juiste pluggen & haakjes combinatie gebruikt voor je wand. Et voilà!

Creëer jouw fotowand hier